Bezpłatne ogłoszenia i aukcje internetowe - Aukcyjnie.pl
Koszyk jest pusty


Your natural side 100% naturalny olej cacay nierafinowany 10 ml

Wyświetleń: 27
2019-12-14
kategoria: Zdrowie - Uroda;
Dodaj do schowka

Cena: 27 zł

(0 sprzedanych)

Dostępnych 1 z 1 szt.

O mnie: coverix (0)
Do końca: -9 dni pon 13 sty 2020 16:20:03

Opis:

Olej Cacay dostarcza skórze aż 50 % więcej witaminy E niż olej arganowy oraz 3 razy więcej witaminy A (Retinolu) niż olej z dzikiej róży! Dzięki temu jest niezastąpiony w pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia, suchej, wymagającej regeneracji, problemowej, podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią, a także suchych zniszczonych włosów i łamliwych paznokci. Idealny do pielęgnacji:  cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji problemowej, z przebarwieniami i bliznami podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci Działanie: przeciwstarzeniowe nawilżające regenerujące i rozjaśniające oczyszczające łagodzące i kojące Cacay (Caryodendron Orinocense) zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe m. in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym. Odpowiadają one za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki. Polecany również do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu. Zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających. Naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry. Stosowanie: jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie Specyfikacja produktu: Nazwa surowca wg. INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil (Olej Cacay (kakai) nierafinowany 100%) Rejon pochodzenia: Brazylia Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Dostępne opakowania: 10ml butelka z pipetą 30ml butelka z nakrętką Ciekawostki: Olej Cacay (kakai) powstaje w wyniku tłoczenia na zimno orzechów (nasion) drzewa Cacay (Caryodendron Orinocense) Drzewo to osiąga wysokość nawet do 40 m. Naturalnie porasta wschodnie podnóże Andów, Kolumbię, Wenezuelę Ekwador i Peru Cacay dostarcza dwukrotnie większą dawkę kwasu linolowego oraz o 50% więcej witaminy E niż olej arganowy, a także trzykrotnie więcej witaminy A (naturalnego retinolu) niż olej różany Z powodu tak cennych właściwości oraz wciąż małej ilości drzew Cacay, olej ten jest obecnie jednym z najbardziej pożądanych, ekskluzywnych i najdroższych olejów na świecie Od wieków wykorzystywany był przez ludzi, zamieszkujących rejony naturalnego występowania drzew Cacay, do leczenia oparzeń, ran i chorób skóry
Olej Cacay dostarcza skórze aż 50 % więcej witaminy E niż olej arganowy oraz 3 razy więcej witaminy A (Retinolu) niż olej z dzikiej róży! Dzięki temu jest niezastąpiony w pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia, suchej, wymagającej regeneracji, problemowej, podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią, a także suchych zniszczonych włosów i łamliwych paznokci. Idealny do pielęgnacji:  cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji problemowej, z przebarwieniami i bliznami podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci Działanie: przeciwstarzeniowe nawilżające regenerujące i rozjaśniające oczyszczające łagodzące i kojące Cacay (Caryodendron Orinocense) zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe m. in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym. Odpowiadają one za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki. Polecany również do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu. Zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających. Naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry. Stosowanie: jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie Specyfikacja produktu: Nazwa surowca wg. INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil (Olej Cacay (kakai) nierafinowany 100%) Rejon pochodzenia: Brazylia Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Dostępne opakowania: 10ml butelka z pipetą 30ml butelka z nakrętką Ciekawostki: Olej Cacay (kakai) powstaje w wyniku tłoczenia na zimno orzechów (nasion) drzewa Cacay (Caryodendron Orinocense) Drzewo to osiąga wysokość nawet do 40 m. Naturalnie porasta wschodnie podnóże Andów, Kolumbię, Wenezuelę Ekwador i Peru Cacay dostarcza dwukrotnie większą dawkę kwasu linolowego oraz o 50% więcej witaminy E niż olej arganowy, a także trzykrotnie więcej witaminy A (naturalnego retinolu) niż olej różany Z powodu tak cennych właściwości oraz wciąż małej ilości drzew Cacay, olej ten jest obecnie jednym z najbardziej pożądanych, ekskluzywnych i najdroższych olejów na świecie Od wieków wykorzystywany był przez ludzi, zamieszkujących rejony naturalnego występowania drzew Cacay, do leczenia oparzeń, ran i chorób skóry

Koszt dostawy:

  • Kurier: 12 zł
  • Przesyłka za pobraniem: 16 zł
  • Odbiór osobisty : 0 zł
  • Adres odbioru:
  • Koszt zwrotu towarów na koszt kupującego: NIE

Formy płatności:

Wpłata na konto bankowe
Płatność przy odbiorze
Sprzedający pokrywa koszt dostawy
Gwarancja towaru: NIE
Termin zapłaty: 14 Dni

Kontakt

sprzedawca: coverix (0);

Wyślij zapytanie

Imię i Nazwisko

Twój e-mail

Treść

Wpisz kod zabezpieczający:



Modyfikacje i rozbudowa Aukcyjnie.pl